Trimite e-mail | Printeaza
Externe
11.05.2008

Petrolul a trecut de 126 de dolari pe baril

Preţul petrolului a depăşit, vineri, pentru prima dată nivelul de 126 de dolari pe baril, în contextul în care tendinţa ascendentă a cotaţiilor şi contractelor futures cu combustibil pentru încălzire au determinat fondurile de investiţii să facă plasamente pe această piaţă, transmite Reuters.

Petrolul destinat pieţei americane, cu livrare în luna iunie, atins valoarea record de 126,2 dolari pe baril, după ce întimpul şedinţei a depăşit în premieră nivelul de 125 dolari.

Fondurile de investiţii au mărit plasamentele pe piaţa petrolului, după ce au observat că preţul ţiţeiului a urcat cu circa 13% de la începutul lunii.

Deşi tendinţa de apreciere a preţului barilului de petrol durează de aproximativ un an, în ultimele luni ea s-a accelerat: 100 de dolari la data de 2 ianuarie, 105 dolari la data de 6 martie, 100 dolari la data de 13 martie. La începutul acestei săptămâni, preţurile au trecut pentru prima dată de 120 de dolari, iar recordurile au continuat să cadă în fiecare zi care a trecut.

 

Sursa: Tvr.ro

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus