Trimite e-mail | Printeaza
Politic
06.05.2008

Întrevedere Andrei Stratan – Terry Davis

Potrivit Serviciului de presă al MAEIE, în zilele de 6-7 mai 2008, Andrei Stratan, Viceprim-ministru, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, se afla la Strasbourg, cu ocazia participării la Sesiunea a 118-a a Comitetului de Miniştri al Consiliului Europei. 

Andrei Stratan, Viceprim-ministru, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a avut, astăzi, o întrevedere cu Terry Davis, Secretar General al Consiliului Europei.

În cursul întrevederii, au fost abordate subiecte ce ţin de participarea Republicii Moldova în cadrul Consiliului Europei, atît pe linie bilaterală, cît şi la nivel european.

Referindu-se la cooperarea bilaterală a Republicii Moldova cu Consiliul Europei, Andrei Stratan a informat interlocutorul despre progresele obţinute în procesul de ajustare a normelor naţionale la standardele europene şi implementarea cu succes a Planului de Acţiuni RM – UE, ceea ce deschide calea pentru negocierea unui document mai avansat al relaţiilor moldo-comunitare.

De asemenea, Ministrul a relatat despre evoluţiile încurajatoare în contextul iniţiativelor Preşedintelui Republicii Moldova referitoare la problema transnistreană prin consolidarea încrederii între cele două maluri. Şeful diplomaţiei moldoveneşti a dat asigurări că Republica Moldova va depune în continuare eforturile cuvenite vizând identificarea unei soluţii finale a conflictului în formatul de negocieri 5+2 cu respectarea suveranităţii şi integrităţii sale teritoriale.

Cei doi oficiali au căzut de acord asupra importanţei contribuţiei Consiliului Europei în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova şi reintegrarea ei teritorială.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus