Trimite e-mail | Printeaza
Politic
29.04.2008

Ungaria va susţine Republica Moldova pe calea integrării europene

Potrivit Serviciului de presă al Parlamentului, Ungaria va susţine Republica Moldova pe calea integrării europene şi ne va sprijini în obţinerea mandatului UE de începere a negocierilor pe marginea unui nou acord juridic cu blocul comunitar.    

Aceste afirmaţii au fost făcute astăzi la Budapesta în cadrul întrevederilor avute la Adunarea Naţională a Ungariei de delegaţia Parlamentului Republicii Moldova condusă de spicherul Marian Lupu.

Parlamentarii ungari au reconfirmat disponibilitatea Ungariei de a contribui la realizarea parcursului european al Republicii Moldova, inclusiv în dialogul cu statele-membre ale Uniunii Europene.

Marian Lupu a reiterat în cadrul întrevederii cu Mátyát Eorsi, Preşedintele Comisiei pentru  afaceri europene, că Republica Moldova necesită un nou acord juridic cu Uniunea Europeană, care ar prevedea apropierea graduală a ţării noastre de libertăţile europene. Potrivit spicherului, Acordul de Parteneriat şi Cooperare care expiră în vara anului curent, urmează să fie înlocuit cu un document care să conţină prevederi privind o perspectivă europeană sigură a Republicii Moldova.    

În cadrul discuţiilor purtate cu Grupul parlamentar de prietenie moldo – maghiar, şi cu Comisia parlamentară pentru politică externă, a fost exprimată susţinerea autorităţilor de la Budapesta pentru identificarea unei soluţii viabile a diferendului de pe Nistru, care să fie bazată pe respectarea principiilor suveranităţii şi integrităţii teritoriale a ţării noastre. 

Delegaţia Parlamentului RM efectuează în perioada 28 – 30 aprilie curent o vizită oficială în Republica Ungară. Vizita are loc la invitaţia dnei Katalin Szili, Preşedintele Adunării Naţionale a Ungariei.  

 

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus