Trimite e-mail | Printeaza
Economie
24.04.2008

Memorandumul de Înţelegere privind cooperarea tehnică între Ministerul Finanţelor Republicii Moldova şi Ministerul Finanţelor Regatului Ţărilor de Jos

Viceministrul Finanţelor, Nina Lupan , a avut astăzi, 24 aprilie 2008,  întrevedere cu reprezentanţii Ambasadei Regatului Ţărilor de Jos, cu sediul la Kiev, în componenţa lui Pieter van Vliet, Secretar I şi  Casper Holl, Secterar II.

Potrivit unui comunicat al MF, printre discuţiile prioritare au fost nominalizate cooperarea bilaterală, asistenţa tehnică, suportul bugetar şi  Reforma Administraţiei Publice. Un subiect aparte, la constituit Memorandumul de Înţelegere privind cooperarea tehnică între Ministerul Finanţelor al Republicii Moldova şi Ministerul Finanţelor din Olanda, semnat la Washington D.C. la 20 octombrie 2007.

Diplomaţii Olandezi,  referindu-se la Programul Memorandumului de cooperare moldo-olandez, au specificat ca acesta prevede stabilirea necesităţilor şi posibilităţilor pentru cooperare tehnică în diferite domenii de politici în anul 2008. Componentele principale prevăd Politica Fiscală şi Bugetară, precum şi Controlul Financiar Public Intern.

Programul de cooperare va fi finanţat în comun de către părţile contractante, în conformitate cu condiţiile asupra cărora s-a convenit în Memorandumul de Înţelegere.

Pentru luna mai, este planificată o vizită a experţilor olandezi, pentru a explora posibilităţile de finanţare şi găsirea surselor.

Referitor la Reforma Administraţiei Publice, Nina Lupan a menţionat că actualmente se defineşte modalitatea de salarizare în sectorul public, care se implementează pe etape. Finalizarea ultimei etapă este prevăzută spre finele anului 2008.

Pentru a nu avea discrepanţe în diferite categorii de salarizare este necesar testarea acestei noi modalităţi de salarizare, prevăzute în Legea Funcţiilor Publice şi Funcţionarului Public.

În această ordine de idei, părţile au convenit fortificarea cooperării bilaterale de durată între Ministerele Finanţelor Republici Moldova şi  Regatului Ţărilor de Jos.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus