Trimite e-mail | Printeaza
Politic
18.04.2008

Şedinţa CUC desfăşurată anormal

Potrivit serviciului de presă al  Ministerul Apararii, şedinţa Comisiei Unificate de Control (CUC), din data de 17 aprilie curent, a fost desfăşurată într-un ritm anormal.

Potrivit lui Ion Solonenco, co-preşedinte CUC din partea R. Moldova, aceasta a fost determinată de faptul că, pe lîngă abordarea problemelor aflate la ordinea de zi, şedinţa CUC a fost marcată inclusiv şi de analiza unor încălcări realizate  de partea transnistreană.

Conform lui Ion Solonenco, în dimineaţa zilei de 17 aprilie, la ora 6:30 partea transnistreană a ridicat în stare de alarmă toate organele de drept din zona de securitate. Acest lucru a fost realizat fără informarea din timp a membrilor CUC, observatorilor militari şi comandamentului militar, autorităţi care necesitau a fi aduse la cunoştinţă despre desfăşurarea unui aşa eveniment.

Cu toate acestea, Ion Solonenco şi-a exprimat speranţa că negocierile care s-au desfăşurat între preşedintele R. Moldova, Vladimir Voronin şi liderul transnistrean, Igor Smirnov, din data de 11 aprilie ”vor avea o influenţă mai bogată şi mai profundă inclusiv şi în activitatea CUC, în primul rînd, pentru hotarîrea problemelor care ţin de zona de securitate”.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus