Trimite e-mail | Printeaza
Politic
16.04.2008

Moldova şi Finlanda au semnat acordul în domeniul evitării dublei impuneri

Potrivit serviciului de presă al MAEIE, Republica Moldova şi Republica Finlanda au semnat Acordul dintre Guvernul RM şi Guvernul Republicii Finlanda privind evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi proprietate.

Acordul a fost semnat la 16 aprilie 2008 de către Valeriu Ostalep, Viceministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, şi Teija Tiilikainen, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Finlandei. Semnarea acordului a culminat runda consultărilor politice bilaterale între Ministerele de Externe ale celor două ţări, care a avut loc la Helsinki.

În cadrul consultărilor, părţile au constatat cu satisfacţie dinamizarea în ultimul timp a relaţiilor bilaterale în mai multe domenii de interes comun, inclusiv în sfera economico-comercială.

Un subiect aparte l-a constituit evoluţia procesului de integrare europeană şi susţinerea acordată de către Finlanda eforturilor RM de reformare şi adaptare la normele europene. Au fost evaluate rezultatele intrării în vigoare a Acordului de preferinţe comerciale autonome RM-UE, precum şi a regimului de facilitare a eliberării vizelor de călătorie în spaţiul UE pentru cetăţenii RM. În acelaşi context, părţile au apreciat progresele realizate de către Moldova în implementarea Planului de Acţiuni RM-UE şi au făcut un amplu schimb de opinii privind elaborarea unui nou cadru juridic al relaţiilor moldo-comunitare.

Problematica soluţionării conflictului din estul Republicii Moldova a fost abordată la întrevederea cu dl Heikki Talvitie, Reprezentant Special pentru conflicte al Preşedinţiei finlandeze la OSCE, şi dl Aleksi Härkönen, Şeful Grupului de Gestiune a Preşedinţiei finlandeze la OSCE. Partea finlandeză şi-a reiterat angajamentul prioritar de a facilita obţinerea progresului în vederea soluţionării conflictului transnistrean, salutând revigorarea contactelor între toţi actorii implicaţi, şi susţinând continuarea eforturilor în formatul 5+2.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus