Trimite e-mail | Printeaza
Politic
10.04.2008

Stratan: Noua Concepţie a securităţii naţionale se va baza pe principiul neutralităţii ţării

Stratan: Noua Concepţie a securităţii naţionale se va baza pe principiul neutralităţii ţării

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene Andrei Stratan a comunicat joi, în cadrul unei conferinţe de presă că este finalizat proiectul concepţiei securităţii naţionale, unde este clar menţionată neutralitatea Republicii. Moldova. „Această prevedere a Constituţiei nu va fi modificată. Vom prelua practica ţărilor membre ale UE care nu sunt parte la Alianţa Nord-Atlantică, dar care au o cooperare constructivă cu NATO”, a spus Stratan. Potrivit lui, deocamdată, pe canale diplomatice,  Moldova nu are un răspuns oficial din partea ţărilor participante la summit-ul de la Bucureşti sau a ţărilor implicate în formatul de negocieri „5+2” privind recunoaşterea neutralităţii statului.

Referindu-se la întrevederea dintre preşedintele Voronin şi liderul transnistrean Smirnov, şeful diplomaţiei moldovene a spus că deodamdată nu se ştie data şi locul întrevederii, dar că aceasta va contribui cu certitudine la impulsionarea procesului de negocieri în problema transnistreană.

Întrebat de ziarişti privind vizita premierului rus la Chişinău, Andrei Stratan, a confirmat că vizita premierului rus Viktor Zubkov la Chişinău - prevazută pentru luna aprilie - a fost contramandată, fără a preciza din ce motiv. Totodată, şeful diplomaţiei moldovene a spus că nu este programată nici deplasarea la Moscova a premierului Zinaida Greceanîi.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus