Trimite e-mail | Printeaza
Politic
16.02.2008

Europarlamentarul Titus Corlatean: "Guvernul roman trebuie sa sprijine incheierea unui nou Acord UE-Moldova pana la sfarsitul acestui an”

Europarlamentarul Titus Corlatean:

Europarlamentarul PSD Titus Corlatean solicita Guvernului Romaniei sa sprijine incheierea, pana la sfarsitul acestui an, a unui nou Acord de parteneriat si cooperare aprofundata Uniunea Europeana - Republica Moldova, informeaza Amos News.

Subiectul va fi abordat luni la reuniunea Consiliului de Afaceri Generale si Relatii Externe al UE (CAGRE). In opinia lui Corlatean, Romania trebuie sa urmareasca obtinerea unei pozitii unitare la nivelul Uniunii Europene care sa garanteze o vocatie europeana pe termen mediu pentru Republica Moldova.

"Guvernul roman trebuie sa sprijine incheierea unui nou Acord UE-Moldova pana la sfarsitul acestui an, dar acest lucru presupune si ca autoritatile moldovene trebuie sa realizeze progrese substantiale in domeniul functionarii statului de drept, democratiei, drepturilor fundamentale ale omului", spune deputatul roman, subliniind importanta libertatii de exprimare a ziaristilor, cu atat mai mult cu cat anul viitor sunt programate alegeri parlamentare in Republica Moldova.

In viziunea lui Corlatean, membru al Delegatiei Parlamentului European pentru relatia UE-Moldova, este nefiresc ca Uniunea sa acorde un statut preferential Ucrainei - aflata intr-o faza mult mai avansata de incheiere a unui acord cu Bruxellesul - fata de Republica Moldova. Titus Corlatean a efectuat o vizita la Chisinau, in cadrul Congresului de fuziune intre Partidul Democrat si fostul Partid Social-Liberal din Republica Moldova.

"Mesajul pe care l-am prezentat, pro-european si de stanga, a fost foarte bine receptat de cei aproximativ 1000 de participanti la Congres. Obiectivul european al Republicii Moldova constituie unul comun pentru toate fortele democratice din aceasta tara, forte care doresc sa se constituie intr-o alternativa democratica si necomunista, sa castige alegerile parlamentare din 2009 si sa formeze viitorul guvern de la Chisinau", a mai spus Corlatean.

Sursa: Ziare.com

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus