Trimite e-mail | Printeaza
Politic
05.02.2008

Sarkozy: Europa trebuie sa ramana unita. Toate ţările din Balcani, la care se adaugă Moldova, au până la urmă vocaţia de a face parte din Uniune

Sarkozy: Europa trebuie sa ramana unita. Toate ţările din Balcani, la care se adaugă Moldova, au până la urmă vocaţia de a face parte din Uniune

"Sunt onorat sa fiu primul presedinte al Republicii Franceze care vine in Romania, dupa ce aceasta a intrat in UE", a declarat Nicolas Sarkozy in declaratia de presa comuna sustinuta cu presedintele Traian Basescu la Palatul Cotroceni, informeaza Antena 3. Un element important al discutiilor dintre cei doi sefi de stat l-a reprezentat proiectul Nabucco. In acest context, Basescu a anuntat ca s-a convenit "ca firma de stat franceza Gaz de France sa fie asociata proiectului Nabucco, Romania urmand sa fie un sustinator al Gaz de France". In replica, Sarkozy si-a exprimat multumirea fata de acest gest al Romaniei. "Franta e foarte sensibila la acest lucru si este foarte important pentru Gaz de France", a declarat presedintele din Hexagon.

In ceea ce priveste reactia franceza la rezultatul alegerile din Serbia, Nicolas Sarkozy a reiterat sprijinul pe care Franta i-l va acorda lui Boris Tadic, precizand: "consider inveitabila declararea independentei Kosovo". Aceasta trebuie sa se faca in cele mai bune conditii, "iar Europa trebuie sa ramana unita. Toate tarile din Balcani au pana la urma vocatia de a face parte din UE, inclusiv tari ca Republica Moldova", a incheiat presedintele Frantei.

Basescu: Romania nu va recunoaste independenta Kosovo

Cu totul alta a fost pozitia exprimata de Traian Basescu. Intr-o scurta interventie in discursul presedintelui francez, Basescu a precizat ferm pozitia tarii noastre in aceasta problematica: "Romania va fi un partener extrem de loial al deciziilor UE, dar nu va recunoaste independenta Kosovo declarata unilateral".

Dupa intalnirea cu presedintele Basescu, Nicolas Sarkozy a mers la Palatul Parlamentului.Sarkozy a sustinut un discurs in fata Plenului Camerelor Reunite ale Parlamentului.

Sursa: Romania libera

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus