Trimite e-mail | Printeaza
04.02.2008

Direcţia Mass-Media şi Relaţii cu Publicul

La MAEIE, a fost prezentată Strategia de Comunicare  privind integrarea europeană a Republicii Moldova

Astăzi, la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a fost prezentată Strategia de Comunicare privind integrarea europeană a Republicii Moldova. La eveniment, au fost invitaţi ziarişti, reprezentanţi ai sectorului asociativ, ai mediilor academice.

Strategia de Comunicare, adoptată de către Guvernul Republicii Moldova la sfârşitul anului trecut, a fost prezentată de către dl Andrei Stratan, Viceprim-ministru, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene. Oratorul a subliniat semnificaţia documentului elaborat, remarcând că prin implementarea Strategiei de Comunicare se doreşte stabilirea unui cadru politic şi a unui sistem de coordonare şi diseminare a informaţiilor tematice despre relaţiile Moldovei cu UE, despre UE în general. Aceste eforturi se vor solda cu o implicare mai activă a societăţii civile în procesul de integrare europeană, deosebit de importantă fiind şi informarea populaţiei din stânga Nistrului despre procesele care au loc. Cu titlu special, Ministrul a relevat rolul mass-media în informarea corectă, operativă şi complexă a cetăţenilor în problematica europeană.

Pronunţându-se asupra temei luate în discuţie, reprezentanţi ai Delegaţiei Comisiei Europene la Chişinău, Programului Naţiunii Unite pentru Dezvoltare, ai sectorului asociativ şi mass-media şi-au expus viziunile asupra implementării cât mai eficiente a Strategiei de Comunicare. ###

Direcţia Mass-Media şi Relaţii cu Publicul

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus