Trimite e-mail | Printeaza
Politic
04.02.2008

Experţii ruşi vor veni la Chişinău pentru a continua consultările politice începute la Moscova

Experţii ruşi vor veni la Chişinău pentru a continua consultările politice începute la Moscova

„Nu există un alt document, nu suntem în proces de negocieri şi reiterez poziţia că problema transnistreană, soluţia acestei probleme va fi identificată şi adoptată numai în formatul „5+2”. Foarte mult dorim ca acest lucru să se realizeze pe parcursul anului 2008, fiindcă nouă ni se pare că astăzi nu ar exista nici un impediment pentru a ne apropia şi soluţiona această problemă”, a declarat ministrul moldovean de exterrne Andrei Stratan , citat de BBC.

Întrebat ce documente au fost examinate la Moscova, în cadrul unei vizite recente a delegaţiei oficiale a Moldovei, Stratan a răspuns că acestea sunt nişte documente binecunoscute de către participanţii formatului „5+2”. „A fost abordat şi subiectul punerii în aplicare a prevederilor din documentele respective, precum şi implementarea ulterioară a prevederilor Hotărârii Parlamentului privind statutul regiunii transnistrene în cadrul Republicii Moldova ca stat independent, suveran şi teritorial indivizibil.”, a spus Stratan.

Potrivit lui, la Moscova s-a convenit ca experţi din Federaţia Rusă să vină la Chişinău pentru a continua consultările.

Andrei Stratan a spus că un expert din cadrul Ministerului de Externe de la Chişinău, directorul Departamentului drept internaţional, va participa la consultări nu doar cu reprezentanţii Rusiei, dar şi cu ceilalţi actori din formatul de negocieri „5+2” – Ucraina, UE şi SUA.

Totodată, marţi, 1 februarie în cadrul unei conferinţe de presă, liderul Partidului Social Liberal, Oleg Serebrian, a declarat că autorităţile pregătesc un nou proiect politic, care ar prevedea crearea unui nou stat care să includă, de facto, şi Transnistria.

Liderul PSL afirmă că acest proiect ar putea fi realizat la vară, când lumea este plecată, în mare parte, în vacanţă, pentru a preîntâmpina eventuale proteste.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus