Trimite e-mail | Printeaza
Economie
04.02.2008

Compania „Philip Morris” va informa vama moldoveană privind depistarea acţiunilor ilegale

Compania „Philip Morris” va informa vama moldoveană privind depistarea acţiunilor ilegale

La 1 februarie 2008, Serviciul Vamal al Republicii Moldova şi Compania PHILIP MORRIS MANAGEMENT SERVICES B.V. (Reprezentanţa în Republica Moldova), au încheiat un Memorandum de Înţelegere privind unirea eforturilor în combaterea contrabandei cu  articolele din tutun, precum şi privind asigurarea protecţiei drepturilor de proprietate intelectuală ale companiei respective.

Memorandumul stabileşte  următoarele domenii de cooperare: • informarea reciprocă a părţilor, privind depistarea acţiunilor ilegale care afectează concurenţa loială pe piaţa internă a articolelor din tutun, cazurilor de contrabandă de ţigarete precum şi a oricăror cazuri de folosire ilicită a mărcilor comerciale ale companiei Philip Morris; • schimbul de experienţă reciprocă; • participarea reprezentanţilor Companiei la măsurile de combatere a traficului ilicit de articole din tutun, inclusiv a articolelor contrafăcute sub marca comercială; • distrugerea articolelor din tutun contrafăcute.

Scopul Memorandumului de Înţelegere este ca părţile să-şi îmbunătăţească rezultatele printr-un schimb de contacte, acţiuni comune şi schimb de experienţă.  În acest fel Serviciul Vamal al Republicii Moldova va obţine oportunităţi mai bune pentru a preveni şi a reprima contrabanda şi alte activităţi criminale.

“Compania Philip Morris International  este  convinsă că această cooperare este esenţială pentru eliminarea traficului ilicit de articole din tutun, asigurarea respectării legislaţiei în vigoare, crearea condiţiilor optime pentru concurenţa loială pe piaţa internă a Republicii Moldova precum şi pentru protecţia drepturilor noastre de proprietate intelectuală”, a declarat Kostiantyn Riabenko, Director Relaţii Corporative, Philip Morris Ucraina, Caucaz şi Moldova.

Memorandumul de înţelegere (MOU) a fost lansat de către Organizaţia Mondiala a Vămilor (OMV) în  1985 ca un mijloc de sporire a capacităţii de combatere a traficului ilicit cu droguri. MOU are ca scop asocierea în mod voluntar a companiilor, organizaţiilor, instituţiilor, asociaţiilor implicate în transportul internaţional de mărfuri cu autorităţile vamale pentru eliminarea fenomenului de fraudă vamală atât pe teritoriul naţional cât şi pe teritoriul altor state. Prin intermediul acestui program sectorul privat poate anunţa administraţia vamală despre livrări de mărfuri sau alte circumstanţe suspicioase.

Serviciul Vamal al Moldovei s-a declarat dispus să negocieze semnarea unor astfel de MOU cu alte Asociaţii şi Companii cointeresate.  

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus