Trimite e-mail | Printeaza
Politic
01.02.2008

Moldova şi Ucraina vor definitiva în timpul apropiat demarcara hotarului moldo-ucrainean

În cadrul întrevederii, avute vineri, la Chişinău, cu premierul moldovean Vasile Tarlev, ministrul adjunct al Afecerilor Externe al Ucrainei Constanticn Eliseev a exprimat decizia fermă a Ucrainei de a participa la implementarea proiectelor de interes strategic pentru ambele ţări în toate domeniile de interes comun, inclusiv energetic, transfrontalier, integrare europeană etc.

În context, a fost lansată iniţiativa de a definitiva în termene restrînse demarcarea hotarului moldo-ucrainean. Potrivit diplomatului, Ucraina este interesată în urgentarea soluţionării problemei transnistrene, cu respectarea principiilor de independenţă, suveranitate şi integritate teritorială a Moldovei şi pledează pentru relansarea procesului de negocieri în formatul „5+2”, prelungirea mandatului de activitate a misiunii EUBAM şi asigurarea stabilităţii şi securitate în regiune.

Vasile Tarlev a menţionat că Moldova este disponibilă să întreprindă toate măsurile necesare pentru realizarea cu succes a proiectelor comune propuse în baza acordurilor bilaterale existente şi normelor de drept internaţional.

Premierul şi-a exprimat convingerea că rezultatele ce vor fi obţinute în cadrul actualelor consultări vor conduce la organizarea la cel mai înalt nivel a vizitelor conducătorilor statelor noastre. Potrivit premierului moldovean, toate soluţiile de promovare a intereselor comune şi rezolvare  a problemelor existente trebuie semnate în pachet în termene optime şi elaborat un program de implementare a proiectelor strategice comune.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus