Trimite e-mail | Printeaza
Economie
31.01.2008

Decizia ilegală a CMC, de a reveni la vechiul tarif la caldura, a fost anulată

Potrivit unui comunicat al SA „Termocom”, astăzi, 31.ianuarie, Colegiul Contencios Administrativ al Curţii de Apel Chişinău a emis Hotărîrea prin care a fost anulată integral Decizia CMC nr. 10/1 din 04.12.07 „Pentru abrogarea deciziei Consiliului municipal Chişinău nr. 64/2 din 25.01.07 „Cu privire la aprobarea tarifului la energia termică livrată de SA „Termocom”.

Decizia pronunţată este una logică şi aşteptată în condiţiile în care tariful stabilit prin Decizia CMC anulată astăzi – de 233 lei, nu acoperea nici măcar costul de procurare a unei Gcal (care era de 322,92 lei), fără a mai vorbi de cheltuielile de transport şi de distribuţie.

Decizia CMC anulată astăzi intra in evidentă contradicţie cu Legea cu privire la energetică nr.1525-XIII din 19.02.98, art.9, care prevede că „Tarifele la energia termică şi preţurile la resursele energetice trebuie să cuprindă toate cheltuielile rezonabile de exploatare şi dezvoltare a obiectivelor energetice, precum şi profitul.Astfel, Decizia CMC de a reveni la tariful de 233 lei a fost lipsită de bază logică şi juridică. 

Decizia de astăzi înseamnă restabilirea tarifului de 540,82 lei pentru o Gcal, populaţia va plăti costul anterior de 233 lei, iar diferenţa va fi acoperită din bugetul municipal. 

În pofida argumentelor reprezentanţilor Consiliului municipal Chişinău, instanţa a admis integral acţiunea SA „Termocom".

Consiliul municipal Chişinău va ataca cu recurs hotărârea Curţii de Apel Chişinău, în termenul prevăzut de legislaţia în vigoare

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus