Trimite e-mail | Printeaza
Economie
31.01.2008

În aprilie 2008, la Chişinău va avea loc Conferinţa internaţională „Diaspora şi Dezvoltarea”

Despre aceasta a comunicat şeful Misiunii Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie in Republica Moldova Martin Andreas Wyss în cadrul întrevederii cu ministrul Economiei şi Comerţului Igor Dodon.

Potrivit serviciului de presă al MEC, interlocutorii au dat o înaltă apreciere rezultatelor activităţilor si proiectelor comune realizate in 2007, fapt ce in opinia lui Martin Andreas Wyss se datorează unei bune si fructuoase colaborări intre MEC si OIM.

În anul 2008, instituţiile in cauza vor continua proiectele începute deja, precum ar fi acordarea asistentei persoanelor reîntoarse in tara de buna voie, reintegrarea victimelor traficului de fiinţe umane, si colaborarea cu băncile comerciale din republica in vederea informării migrantilor cu serviciile financiare din Moldova.

În cadrul întrevederii a fost discutat subiectul iniţierii unei colaborări între OIM şi Organizaţia subordonată MEC pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici Mijlocii in vederea realizării proiectelor de instruire şi informare a foştilor migranţi, doritori să-şi deschidă o afacere.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus