Trimite e-mail | Printeaza
Politic
30.01.2008

Autorităţile de la Chişinău promit apărarea drepturilor moldovenilor în Italia

La 29 ianuarie 2008, la Bologna, Italia, a avut loc ceremonia deschiderii oficiale a Consulatului General al Republicii Moldova, la care a participat ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Valeriu Ostalep.Potrivit unui comunicat al MAEIE al Moldovei, la ceremonie au participat peste douăzeci de conducători şi reprezentanţi ai asociaţiilor de moldoveni aflaţi în Italia. În cadrul unei discuţii cu Valeriu Ostalep, aceştia au abordat problemele cu care se confruntă moldovenii peste hotare.  

Oficialul moldovean a relatat că Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene cunoaşte aceste probleme şi că a fost elaborat un plan de acţiuni concrete în vederea soluţionării lor. Valeriu Ostalep a remarcat că bunele relaţii dintre cele două state asigură condiţii prielnice pentru înlăturarea dificultăţilor existente şi intensificarea relaţiilor culturale cu comunitatea moldovenilor din Italia.

Participanţii la discuţie au făcut un schimb de opinii privind implicarea Consulatului General în coordonarea activităţilor ce ţin de protejarea cetăţenilor moldoveni din regiunea respectivă.

Valeriu Ostalep a dat asigurări că toate sugestiile vor fi examinate cu atenţie în vederea îmbunătăţirii calităţii serviciilor consulare şi că acest format de consultări va fi continuat pe viitor.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus