Trimite e-mail | Printeaza
Economie
21.01.2008

Igor Dodon se află cu o vizita de lucru în Italia, în cadrul căreia va fi semnat Memorandumul de cooperare industrială

Ministrul Economiei si Comerţului Igor Dodon  se afla cu o vizita de lucru, in perioada zilelor de 21-23 ianuarie 2007 in Italia, la invitaţia Secretarului de Stat  al Ministerului Dezvoltării Economice italiene Marco Stradiotto.

Potrivit serviciului de presă al Ministerului Economiei si Comerţului, scopul de baza a vizitei ministrului Igor Dodon in Italia este preluarea practicii italiene in domeniul construcţiei si asigurării dezvoltării cu succes a parcurilor industriale.

Pe parcursul aflării sale in Italia , ministrul Dodon va vizita doua oraşe - Roma si Rieti. In capitala italiana Igor Dodon va avea întrevederi bilaterale cu Secretarului de Stat  al Ministerului Dezvoltării Economice italiene si înalţi funcţionari din cadrul Ministrului Dezvoltării regionale.

Igor Dodon si Marco Stradiotto vor semna, pe parcursul zilei de maine, Memorandumul de cooperare industriala intre Republica Moldova si Italia, care prevede  dezvoltarea relaţiilor comercial-economice intre Moldova si Italia, cooperare in domeniul dezvoltării sectorului industrial, schimbul de informaţie intre tari,  crearea întreprinderilor mixte, etc.

Ministrul Economiei si Comerţului va vizita parcurile industriale din oraşul Rieti – „EDA Industries” şi „EEMS-Solsonica” si  Parcul Industrial din Padova, aflat in apropierea Romei.

Conform datelor  MEC volumul comerţului exterior al Republicii Moldova cu Republica Italia în ianuarie-noiembrie 2007 a constituit 369.7 mln.$, exportul marfirilor moldovenesti in Italia fiind de 126,6 mln. $, iar importul in tara noastra a insumat cifra de 243,1 mln.$.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus