Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
16.01.2008

Patriarhia Moscovei: Romania vrea sa absoarba Republica Moldova

"Actiunile Patriarhiei Romane reprezinta un pas politic al autoritatilor de la Bucuresti, care doresc sa-si asigure sprijinul Consiliului Europei in afacerea absorbtiei Republicii Moldova nu doar in planul bisericii, ci si teritorial si politic", a declarat episcopul rus Mark Egorievski, adjunctul sefului Sectiei pentru relatii externe a Patriarhiei Moscovei, preluat de cotidianul rus, Kommersant.

Publicatia aminteste si de o recenta declaratie a presedintelui Voronin. „Amestecul Bisericii Romane, prin deschiderea celor trei eparhii, reprezinta un act de agresiune impotriva credinciosilor din Republica Moldova si impotriva bisericii noastre ortodoxe”, a afirmat la sfarsitul lunii decembrie, liderul de la Chisinau.

La finele anului 2007, ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Romane au adresat Consiliului Europei o plangere impotriva presedintelui Republicii Moldova. Ei cereau adoptarea unei rezolutii, care sa condamne actiunile lui Vladimir Voronin, pe care il acuza de apararea intereselor Patriarhiei Moscovei. Conflictul dintre cele doua Bisericii a fost declansat in urma reactivarii pe teritoriul Moldovei si al Transnistriei a trei eparhii apartinand de Biserica Romana.

Sursa; Ziare.com

Cititi si:  Patriarhia rusa ataca Bucurestiul

BICHIR: Pasol na turbinca!

 

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus