Trimite e-mail | Printeaza
Politic
11.01.2008

Cancelarul austriac Alfred Gusenbauer va efectua o vizită în Moldova în anul curent

Austria va susţine cu fermitate Republica Moldova în plan politic, economic şi umanitar, precum şi în realizarea aspiraţiilor de integrare europeană a ţării, a declarat Cancelarul Federal al Republicii Austria Alfred Gusenbauer, în cadrul unei întrevederi la Viena cu preşedintele Moldovei Vladimir Voronin.

Potrivit serviciului de presă al preşedintelui moldovean, cancelarul austriac a subliniat importanţa consolidării dialogului moldo-austriac în diverse domenii, exprimându-şi convingerea că vizita sa oficială în Republica Moldova, planificată pentru anul curent, va contribui la aprofundarea şi extinderea cooperării bilaterale. În cadrul întânirii au fost puse în discuţie stadiul actual al raporturilor bilaterale şi perspectivele dezvoltării cooperării între Republica Moldova şi Republica Austria.

Vladimir Voronin a mulţumit autorităţilor austriece pentru sprijinul acordat în vederea deschiderii la Chişinău a Centrului comun de eliberare a vizelor, pentru asistenţa oferită în scopul lichidării consecinţelor secetei din vara anului trecut, precum şi pentru participarea activă a experţilor austrieci la Misiunea Uniunii Europene de asistenţă la frontiera moldo-ucraineană (EUBAM).

Preşedintele l-a felicitat pe Cancelarul austriac cu prilejul încheierii primului an de activitate a Guvernului Federal, urîndu-i lui Alfred Gusenbauer, care deţine şi funcţia de Ministru al Sportului, succes în organizarea, în vara anului curent, a Campionatului European de Fotbal.

În prima jumătate a zilei de sâmbătă, 12 ianuarie, Vladimir Voronin va reveni la Chişinău.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus