Trimite e-mail | Printeaza
Politic
24.12.2007

Intrevedere Stratan - Remler

Potrivit serviciului de presă al MAEIE, astăzi, 24 decembrie, Andrei Stratan, Viceprim-ministru, Ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene a avut o întrevedere cu Philip Remler, Şeful Misiunii OSCE în Moldova. În cadrul întrevederii au fost abordate un spectru larg de subiecte ce ţin de cooperarea între Republica Moldova şi OSCE, în particular aspecte actuale ale procesului de reglementare a problemei transnistrene.

Interlocutorii au pus accent pe continuitatea eforturilor comune vizând soluţionarea conflictului transnistrean în baza suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova. Viceprim-ministru Andrei Stratan a pus în evidenţă acţiunile consecvente întreprinse de către autorităţile moldoveneşti în vederea promovării procesului politic de soluţionare a conflictului în formatul „5 + 2”, precum şi în vederea întăririi încrederii între ambele maluri ale Nistrului. În acest sens, a fost reliefată importanţa realizării cu sprijinul comunităţii internaţionale a iniţiativelor Preşedintelui Republicii Moldova, orientate inclusiv spre ameliorarea situaţiei social-economice a populaţiei din regiune.

Cei doi oficiali au remarcat importanţa crescândă a Uniunii Europene în procesul de soluţionare a conflictului transnistrean, dând o apreciere pozitivă activităţii Misiunii UE de Asistenţă la frontieră în Moldova şi Ucraina (EUBAM). În acest context, a fost evidenţiată importanţa avansării cadrului juridic al relaţiilor Republica Moldova — Uniunea Europeană pentru procesul de reintegrare a ţării.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus