Trimite e-mail | Printeaza
Politic
20.12.2007

Voronin va pleca la Moscova la 21 decembrie

Preşedintele Vladimir Voronin  va efectua o vizită în Rusia la 21 şi 22 decembrie curent. La 22 decembrie la Moscova este preconizată o întrevedere cu preşedintele rus Vladimir Putin. Seful statului a precizat ca deocamdata aceasta intilnire este la nivel de intentie.

Referindu-se la relaţiile Moldovei cu Rusia, Voronin a menţionat că între Rusia şi Moldova există divergenţe serioase la capitolul susţinereii de către Rusia a Transnistriei. „Însă nu pot afirma care este acest suport acordat, deoarece nu dispun de informaţii”, a spus Voronin. În acelaşi timp, el a spus că în pofida dificultăţilor existente, Moldova coordonează înpermanenţă chestiunea soluţionării problemei transnistrene cu Rusia.

Totodată, recent, preşedintele sovietului suprem de la Tiraspol Evgheni Şevciuk a anunţat că Federaţia Rusă va acorda republicii nistrene un ajutor financiar de aproape 26 milioane de dolari.

Ajutorul va fi acordat de Moscova în cadrul programului de susţinere a conaţionalilor din străinătate. Şevciuk a mulţumit guvernului de la Moscova şi Dumei de Stat a Federaţiei Ruse pentru acest ajutor, subliniind că banii acordaţi de Rusia vor fi folosiţi pentru acordarea unui ajutor suplimentar pensionarilor, pentru asigurarea cu alimente a copiiilor din internate şi grădiniţe, a bolnavilor din spitale, precum şi pentru susţinerea agriculturii care a avut de suferit mult din cauza secetei din vara curentă.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus