Trimite e-mail | Printeaza
Politic
17.12.2007

Cioroianu: Fara retorica de "Razboi Rece" impotriva Moldovei

Cioroianu: Fara retorica de "Razboi Rece" impotriva Moldovei

Intrucat CSAT se reuneste marti pentru a discuta pe tema relatiilor cu Republica Moldova, seful diplomatiei romane, Adrian Cioroianu a explicat ca Bucurestiul nu va adopta masuri drastice fata de Chisinau, pentru ca logica romanilor nu presupune escaladari conflictuale, relateaza NewsIn.

"Eu deja le-am spus presedintelui si premierului ca optez pentru un raspuns temperat, nu este cazul unei retorici de razboi rece si nu voi propune expulzarea niciunui diplomat moldovean de la Bucuresti. Dimpotriva, vreau sa le urez sarbatori fericite si sa le cream conditiile sa lucreze cat mai bine, in interesul cetatenilor moldoveni", a declarat Cioroianu.

Mai mult, Cioroianu s-a aratat preocupat mai mult de cetatenii moldoveni decat de declansarea "unui conflict de tip razboi rece" intre Bucuresti si Chisinau. Astfel, Romania nu va raspunde cu un gest similar Chisinaului, care a expulzat saptamana trecuta doi diplomati romani.

"Nu ne-au anuntat si nici nu au argumentat, de altfel nici nu se procedeaza asa in astfel de cazuri, insa ne-a intristat maniera in care au facut-o", a spus ministrul, referindu-se la termenul scurt pe care cei doi diplomati l-au avut la dispozitie pentru a parasi Republica Moldova.

Ministrul a subliniat ca a fost regretail faptul ca au avut la dispozitie sa paraseasca Moldova doar 24 de ore, in conditiile in care sotia unuia dintre ei este insarcinata in luna a opta.

"A da un termen de 24 de ore in aceste conditii este un gest putin uman", a spus seful diplomatiei, adaugand insa ca a facut tot posibilul ca acestia sa ajunga in tara cu bine.

Ministrul a mai spus ca gestul Chisinului nu a perturbat relatia dintre autoritatile romane si diplomatii moldoveni, intrucat Romania este preocupata de cetatenii moldoveni si sprijina aspiratiile europene ale Moldovei.

Diplomatii Chisinaului la Bucuresti trebuie doar "sa-si faca treaba cat mai bine in interesul cetatenilor moldoveni", carora Bucurestiul le va da tot sprijinul necesar, a conchis ministrul de externe.

Sursa:Ziare.com

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus