Trimite e-mail | Printeaza
Politic
14.12.2007

De la 1 ianuarie viza pentru SUA pentru moldoveni va creste de la 100 dolari la 131 dolari

Potrivit unui comunicat al Ambasadei SUA la Chişinău, majorarea taxei va permite Departamentului de Stat al SUA să acopere cheltuielile pentru sporirea măsurilor de securitate şi alte măsuri aplicate în procesul de examinare a solicitărilor de vize. Majorarea taxei se referă atât la vizele aplicate în paşaport, cât şi la cartelele emise la hotar pentru unii solicitanţi de vize din Mexic.

Solicitările de viză ale cetăţenilor care au plătit taxa de 100 dolari până la 1 ianuarie vor fi procesate doar în cazul când ei sunt programaţi pentru interviu până la 31 ianuarie.  Dacă ei au interviul pentru viză după 31 ianuarie 2008, ei trebuie să plătească diferenţa de 31 de dolari înainte de a fi intervievaţi. 

Departamentul de Stat, conform legislaţiei, trebuie să restituie costurile pentru procesarea solicitării de viză.  Din cauza unor cheltuieli noi legate de măsurile de securitate, sistemele tehnologice noi şi inflaţie, taxa de 100 dolari e mai mică decât cheltuielile reale de procesare a vizei.  De fapt, taxa de 100 de dolari deja era mai mică decât costurile de procesare a vizei, când această taxă a fost analizată într-un studiu în 2004.  Departamentul a suportat cheltuielile adiţionale.

La moment sunt colectate 10 amprente digitale de la fiecare solicitant de viză şi preţurile pe care FBI le solicită pentru examinarea acestor amprente nu permit perceperea acelelaşi taxe.

Taxele pentru solicitarea vizei au crescut de două ori de la evenimentele din 11 septembrie.  Ultima dată au crescut în 2002. 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus