Trimite e-mail | Printeaza
Politic
12.12.2007

Vladimir Voronin, prima victima a Legii dublei cetatenii?

Preşedintele Vladimir Voronin ar fi primul demnitar al statului moldovean care ar putea cădea sub incidenţa legii aprobate recent de parlamentul de la Chişinău prin care se interzice persoanelor cu dublă cetăţenie să deţină funcţii de răspundere, dacă afirmaţiile unui lider politic de la Chişinău se vor confirma.

Nicolae Andronic, liderul Partidului Popular Republican de la Chişinău (PPR), formaţiune politică extraparlamentară despre care presa locală scrie că ar avea relaţii privilegiate cu administraţia de la Moscova, afirmă că deţine probe concludente potrivit cărora Voronin ar avea şi cetăţenie rusă.

Andronic spune că a intrat în posesia unui certificat de la o secţie de paşapoarte din Moscova care dovedeşte că liderul de la Chişinău deţine cetăţenia rusă. "Vom da publicităţii acest document la timpul potrivit", declară Nicolae Andronic.

Majoritatea comunistă din parlamentul de la Chişinău a adoptat, la sfârşitul săptămânii trecute, în a doua şi ultima lectură, proiectul de lege ce prevede incompatibilitatea unor funcţii publice cu deţinerea dublei cetăţenii. Noile prevederi legislative se referă, între altele, la funcţiile de preşedinte al ţării, deputat, ministru, primar, prefect, judecător, vameş, procuror. Toate aceste posturi sunt, conform noii legii, inaccesibile celor care nu vor avea "exclusiv cetăţenia Republicii Moldova".

Sursa: Adevarul

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus