Trimite e-mail | Printeaza
05.12.2007

Serviciul de presă al Preşedintelui Republicii Moldova

În cadrul vizitei de două zile la instituţiile europene, NATO şi Regatul Belgiei, Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, s-a întîlnit cu Preşedintele Parlamentului European, Hans-Gert Poettering. 

În cursul întrevederii a fost menţionată poziţia favorabilă a Parlamentului European privind avansarea graduală a relaţiilor dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, în special în ceea ce priveşte atingerea obiectivului de integrare europeană, soluţionarea conflictului transnistrean, susţinerea procesului de reforme interne. De asemenea, a fost remarcat suportul Parlamentului European pentru susţinerea procesului de facilitare a regimului de vize şi readmisie, acorduri semnate recent între Uniunea Europeană şi Republica Moldova.

A fost apreciată înalt poziţia Parlamentului European exprimată în cadrul adoptării Raportului privind consolidarea Politicii Europene de Vecinătate.

În cursul întrevederii, părţile au reiterat importanţa continuării proceselor de reforme interne realizate în Republica Moldova, în particular, în domeniile protecţiei drepturilor omului, libertăţii presei, administraţiei publice, justiţiei, luptei împotriva corupţiei, creării unui climat investiţional favorabil. În context, s-a subliniat că doar în acest caz se va deschide calea spre începutul unui dialog sincer cu privire la noul cadru de colaborare dintre Republica Moldova  şi Uniunea Europeană.

De asemenea, a fost apreciat faptul că acţiunile întreprinse de autorităţile moldoveneşti în direcţia modernizării europene în cadrul Planului de Acţiuni RM-UE au fost realizate cu eforturi proprii. În acest sens s-a menţionat că adoptarea de către Uniunea Europeană a unei decizii privind susţinerea acestor acţiuni ar putea contribui la accelerarea proceselor de reforme.

2007-12-05

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus