Trimite e-mail | Printeaza
Politic
27.11.2007

Intrevedere Voronin - Bayer

Potrivit serviciului de presă al şefului statului, Vladimir Voronin, l-a primit pe Mihaly Bayer, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Ungariei în Republica Moldova.

Discuţiile au vizat stadiul actual al cooperării moldo-ungare, al relaţiilor dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană şi perspectiva dezvoltării acestora pe multiple planuri.

Preşedintele Vladimir Voronin a subliniat că în cadrul apropiatei vizite la Bruxelles, din 5-6 decembrie, va discuta cu înalţi oficiali europeni perspectiva dezvoltării relaţiilor Republicii Moldova cu UE. Şeful statului a apreciat importanţa suportului oferit de către Ungaria în dialogul Moldovei cu instituţiile europene, care s-a remarcat prin realizarea cu succes a unor proiecte de anvergură ale Uniunii Europene în ţara noastră.

Vladimir Voronin a evidenţiat, în special,  activitatea eficientă a EUBAM, sub conducerea reprezentantului Ungariei; a Centrului Comun de eliberare a vizelor pe lîngă Ambasada Ungariei la Chişinău. Şeful statului a menţionat eforturile depuse de autorităţile maghiare în vederea asigurării unei bune funcţionări a Centrului, menţionînd că, odată cu intrarea în vigoare, la 1 ianuarie 2008, a Acordului dintre Republica Moldova şi UE privitor la facilitarea regimului de călătorii, va spori considerabil importanţa acestuia.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus