Trimite e-mail | Printeaza
Politic
26.11.2007

Marian Lupu va efectua saptamana viitoare o vizita oficiala in Suedia

Potrivit serviciului de presă al Parlamentului, Marian Lupu, Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, a avut o întrevedere cu  Mats ABERG, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Regatului Suediei în ţara noastră, cu sediul la Bucureşti.

Marian LUPU a exprimat interesul Parlamentului de la Chişinău de a aprofunda dialogul interparlamentar cu forul legislativ de la Stockholm, în particular pe dimensiunea cooperării în direcţia integrării europene a ţării noastre.

Spicherul a remarcat importanţa realizării acţiunilor Memorandumului tripartit de înţelegere între legislativele Moldovei, Letoniei şi Suediei privind consolidarea capacităţii Parlamentului moldovean în domeniul integrării europene şi alinierii legislaţiei naţionale la standardele europene. Potrivit Preşedintelui Legislativului, acest acord oferă un cadru valoros pentru preluarea mecanismelor de realizare a reformelor democratice şi continuare a transformărilor interne în conformitate cu practicile europene. 

Interlocutorii, de asemenea, au discutat aspecte privind vizita oficială a Preşedintelui Parlamentului moldovean în Suedia preconizată pentru săptămâna viitoare. Părţile au apreciat această acţiune drept o oportunitate bună pentru extinderea raporturilor interparlamentare moldo-suedeze şi atribuirea unui nou impuls colaborării bilaterale dintre Republica Moldova şi Regatul Suediei pe multiple planuri.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus