Trimite e-mail | Printeaza
Politic
16.11.2007

Intrevedere Adrian Cioroianu – Kalman Mizsei

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe de la Bucureşti, Adrian Cioroianu, ministrul afacerilor externe, a avut o întrevedere , joi, 15 noiembrie, cu Kalman Mizsei, Reprezentantul Special al Uniunii Europene pentru Republica Moldova.

În cursul discuţiilor au fost abordate ultimele evoluţii în dosarul transnistrean, precum şi aspecte de actualitate ale relaţiilor UE - Republica Moldova.

Ministrul Adrian Cioroianu a reafirmat importanţa încurajării şi sprijinirii Republicii Moldova în eforturile sale pe calea apropierii de UE şi consolidării reformelor democratice. De asemenea, ministrul a evidenţiat oportunităţile pe care învecinarea directă cu Uniunea le deschide pentru dezvoltarea dialogului dintre Bruxelles şi Chişinău şi a reiterat sprijinul României pentru dorinţa afirmată de Republica Moldova de apartenenţă la familia democratică europeană.

Ministrul Adrian Cioroianu şi Reprezentantul Special Kalman Mizsei au analizat şi evoluţiile recente în procesul de reglementare a problemei transnistrene. Şeful diplomaţiei române a evidenţiat necesitatea identificării în mod transparent a unei soluţii durabile şi echitabile, care să respecte suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova.

Vizita Reprezentantului Special al UE pentru Republica Moldova se înscrie în seria de consultări regulate ale oficialului european cu partea română. Aceasta este a treia prezenţă la Bucureşti a ambasadorului Kalman Mizsei de la preluarea mandatului.  

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus