Trimite e-mail | Printeaza
Politic
14.11.2007

Ministrul de externe Andrei Stratan a declarat ca procesul de reintegrare a tarii progreseaza la nivel local

Potrivit serviciului de presa al MAEIE, pe data de 14 noiembrie 2007,  Andrei Stratan, Viceprim-ministru, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a avut o întrevedere cu  Josselin de Rohan, Şeful Grupului pentru Moldova al Adunării Parlamentare a OSCE.

Andrei Stratan a remarcat eficienţa Misiunii UE de Asistenţă la Frontieră, subliniind, totodată, importanţa unui semnal al Uniunii Europene cu privire la perspectivele integrării statului în UE, ceea ce va contribui esenţial la prefigurarea unui context geopolitic favorabil unei soluţionări viabile a conflictului din stânga Nistrului.

În acelaşi timp, s-a constatat că procesul de reintegrare a ţării se efectuează la nivelul populaţiei locale. Peste 360 de întreprinderi transnistrene s-au înregistrat în structurile abilitate ale RM, în pofida eforturilor regimului separatist de a stopa acest proces. Domnul Viceprim-ministru a subliniat că acesta este un semnal clar că populaţia locală doreşte să activeze într-un regim economic legitim, în conformitate cu standardele naţionale şi cele europene.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus