Trimite e-mail | Printeaza
Politic
06.11.2007

Vladimir Voronin a semnat decretul privind declararea anului 2009 drept An al sarbatoririi a 650 de ani de la intemeierea Statului Moldovenesc

Vladimir Voronin a semnat decretul privind declararea anului 2009 drept An al sarbatoririi a 650 de ani de la intemeierea Statului Moldovenesc

Potrivit serviciului de presă al şefului statului, Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a semnat decretul privind declararea anului 2009 drept An al sărbătoririi a 650 de ani de la întemeierea Statului Moldovenesc.

În legătură cu împlinirea, în anul 2009, a 650 de ani de la întemeierea Statului Moldovenesc independent, reieşind din necesitatea cultivării spiritului patriotic şi întăririi statalităţii Republicii Moldova, în temeiul art. 94 alin.(1) din Constituţia Republicii Moldova, Preşedintele Republicii Moldova  a semnat un decret, prin care anul 2009 se declară drept An al sărbătoririi a 650 de ani de la întemeierea Statului Moldovenesc.

Decretul prevede constituirea Comisiei de Stat pentru desfăşurarea acţiunilor consacrate sărbătoririi a 650 de ani de la întemeierea Statului Moldovenesc.  Preşedintele comisiei va fi şeful statului Vladimir Voronin, iar vicepreşedinţi au fost desemnaţi premierul Vasile Tarlev şi preşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Gheorghe Duca.   

Conform Decretului, Comisia de Stat va elabora şi aproba un plan de acţiuni consacrate sărbătoririi a 650 de ani de la întemeierea Statului Moldovenesc. 

Guvernul şi organele administraţiei publice vor acorda Comisiei de Stat tot sprijinul necesar pentru desfăşurarea activităţii ei.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus