Trimite e-mail | Printeaza
23.10.2007

Departamentul Comunicare Compania UNION FENOSA în Moldova

Departamentul Comunicare din cadrul Companiei UNION FENOSA în Moldova precizează pentru opinia publică în contextul declaraţiilor de învinuire făcute astăzi, luni, 22 octombrie, curent, de reprezentantul  Asociaţiei obşteşti „ Moldova mea” în cadrul unei conferinţe de presă, că întreprinderile furnizoare de energie electrică din cadrul ei activează într-un domeniu reglementat în totalitate de stat prin legile, actele normative şi deciziile ANRE în vigoare. Aceasta reglementare se referă la absolut toate aspectele relaţiilor dintre furnizor şi consumator, inclusiv la procesul de verificare a contoarelor, (la care s-a făcut referinţă în cadrul conferinţei de presă), ce se efectuează în corespundere cu normele  şi regulamentele stabilite în vigoare. Orice suspiciune privind legalitatea procedurilor sau neregulă constatată de consumator poate fi comunicată administraţiei furnizorului de energie prin telefon, e-mail sau  direct, în cadrul audienţelor organizate, inclusiv cu respectarea confidenţialităţii, pentru a se verifica şi lua măsurile de rigoare. Referinţele respective sunt indicate în textul modelului-tip al facturii de plată a energiei, pentru informarea consumatorilor.  De asemenea, conducerea UNION FENOSA a făcut în repetate rânduri apeluri publice, inclusiv prin intermediul mass-media, prin care a solicitat contribuţia societăţii la descoperirea fraudelor. În acest context trebuie menţionat faptul, că  Asociaţia obştească „ Moldova mea” n-a apelat nici o dată la administraţia UNION FENOSA pentru a denunţa „acţiunile incorecte ale  angajaţilor întreprinderilor”, aşa cum ar fi logic.

Administraţia UNION FENOSA în Moldova va analiza din punct de vedere legal posibilitatea acţionării în instanţă a Asociaţiei obşteşti „Moldova mea” pentru defăimare şi prejudicierea imaginii dacă va constata, că nu există nici o probă, care ar demonstra veridicitatea acuzaţiilor aduse de această asociaţie.

Reiterăm  şi cu această ocazie solicitarea către consumatori de a semnala administraţiei întreprinderilor companiei orice încălcare comisă de angajaţi, pentru a se contracara fraudele şi ilegalităţile, care pot avea loc. Totodată atragem atenţia asupra necesităţii  respingerii oricăror propuneri privind evitarea prevederilor legale ce reglementează relaţiile furnizorului cu consumatorul de energie.

Departamentul Comunicare Compania UNION FENOSA în Moldova 22.10.2007

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus