Trimite e-mail | Printeaza
Politic
19.10.2007

Seful statului a avut o intrevedere cu Adjunctul Secretarului de Stat al SUA

Seful statului a avut o intrevedere cu Adjunctul Secretarului de Stat al SUA

Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, l-a primit pe David Kramer, asistentul adjunct al Secretarului de Stat SUA, relatează Serviciul de presă al Preşedintelui Republicii Moldova.

În cursul întrevederii a fost efectuat un schimb de opinii privind rezultatele consultărilor recente de la Viena ale mediatorilor şi observatorilor în procesul de reglementare transnistreană.

Au fost, de asemenea, discutate iniţiativele  lansate de şeful statului în cadrul interviurilor acordate ziarelor  "Komsomolskaia pravda" şi  „Izvestia”.  Asistentul adjunct al Secretarului de Stat SUA a salutat propunerile avansate de Vladimir Voronin privind extinderea măsurilor de încredere între Chişinău şi Tiraspol, apreciindu-le drept foarte utile pentru evoluţia evenimentelor în procesul de reglementare a conflictului.

În context, Preşedintele Vladimir Voronin a exprimat disponibilitatea Chişinăului  pentru reluarea neîntîrziată şi fără de înaintarea de condiţii prealabile a procesului de negocieri în problema transnistreană în formatului „5+2”.

În cursul întrevederii a fost examinate  şi chestiuni ce ţin de stadiul actual al relaţiilor bilaterale, realizarea  Programului „The Millenium Challenge Account”.

La întrevedere a fost, de asemenea, prezent Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al SUA în Republica Moldova, Michael David Kirby.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus