Trimite e-mail | Printeaza
19.10.2007

Serviciul de presă al MAEIE

Astăzi, 19 octombrie, dl Andrei Stratan, Viceprim-Ministru, Ministrul Afacerilor Externe şi al Integrării Europene, a avut o întrevedere cu dl. David Kramer, Adjunctul Asistentului Secretarului de Stat al SUA, în cadrul vizitei de lucru pe care acesta o efectuează în Republica Moldova. 

 Pe parcursul discuţiilor au fost abordate, în special, ultimele evoluţii în context internaţional privind procesul de soluţionare a problemei transnistrene. A fost discutat, de asemenea, stadiul actual în procesul de integrare europeană a RM, punându-se accent pe necesitatea avansării în relaţiile Republica Moldova – Uniunea Europeană. Oficialul american a exprimat sprijinul politic din partea ţării sale pentru acest proces.  

Viceprim-ministrul Andrei STRATAN a prezentat poziţia Republicii Moldova privind condiţiile necesare soluţionării finale şi durabile a conflictului transnistrean, precum şi elementele noi în acest proces care decurg din iniţiativele recente ale Preşedintelui Republicii Moldova, dl Vladimir Voronin. Adjunctul Asistentului Secretarului de Stat al SUA a apreciat pozitiv iniţiativele Şefului statului moldovenesc, care aduc un vector constructiv în procesul de soluţionare a conflictului transnistrean. Cei doi oficiali au menţionat importanţa pregătirii pentru Consiliul Ministerial al OSCE de la Madrid şi necesitatea coordonării poziţiilor pe problemele de securitate conexe procesului de soluţionare a conflictului transnistrean.

Domnii A. Stratan şi D. Kramer s-au pronunţat pentru reluarea neîntârziată şi necondiţionată a negocierilor în formatul 5+2 şi au reiterat necesitatea retragerii complete a forţelor militare ale Federaţiei Ruse de pe teritoriul Republicii Moldova.

19 octombrie 2007 Serviciul de presă al MAEIE

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus