Trimite e-mail | Printeaza
18.10.2007

Serviciul de presă al MAEIE

Astăzi în incinta Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene a avut loc cea de-a patra reuniune a Comisiei Naţionale pentru elaborarea rapoartelor iniţiale şi periodice privind implementarea convenţiilor internaţionale la care Republica Moldova este parte. Şedinţa a fost prezidată de către dl Andrei Stratan, Viceprim-ministru, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Preşedintele Comisiei.

În cadrul reuniunii a fost examinată situaţia curentă privind elaborarea rapoartelor periodice la nivel naţional şi a aprobat Raportul Periodic al Republicii Moldova asupra implementării prevederilor Cartei Sociale Europene şi a Cartei Sociale Revizuite, prezentat de Ministerul Protecţiei Sociale, Familiei şi Copilului, care urmează a fi transmis Consiliului Europei pînă la 31 octombrie curent.

Comisia a luat în dezbatere mersul realizării recomandărilor Comitetului specializat ONU, formulate pe marginea Raportului Republicii Moldova asupra implementării la nivel naţional a prevederilor Convenţiei internaţionale ONU privind eliminarea tuturor formelor de discriminare faţă de femei, precum şi stadiul de elaborare a Planului de acţiuni pentru îndeplinirea acestor recomandări. 

A fost examinat proiectul Raportului Iniţial al Republicii Moldova asupra implementării prevederilor Protocolului facultativ cu privire la implicarea copiilor în conflicte armate la Convenţia internaţională ONU privind drepturile copilului, prezentat de  Ministerul Apărării. A fost audiată, de asemenea, informaţia prezentată de Ministerul Economiei şi Comerţului privind acţiunile întreprinse în vederea elaborării celui de-al doilea Raport Periodic privind implementarea prevederilor Pactului internaţional ONU cu privire la drepturile economice, sociale şi culturale, care urmează a fi transmis comitetului specializat ONU în iunie 2008.

Preşedintele Comisiei Naţionale, dl Andrei Stratan a făcut o trecere în revistă a modalităţilor de optimizare a activităţii de raportare a Republicii Moldova diverselor structuri internaţionale şi a solicitat conducătorilor instituţiilor publice centrale implicate să depună eforturile necesare în vederea respectării cu stricteţe a planului calendaristic de prezentare a rapoartelor iniţiale şi periodice ale Republicii Moldova la organismele  internaţionale.

 

18 octombrie 2007

 Serviciul de presă al MAEIE

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus