Trimite e-mail | Printeaza
Social
18.10.2007

Ajutor umanitar din partea Fondul Organizatiei Natiunilor Unite pentru Populatie

Ministerul Sănătăţii a recepţionat un lot de produse alimentare oferit de Fondul Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Populaţie (UNFPA), în calitate de asistenţă umanitară pentru populaţia din 19 raioane ale republicii.Lotul de produse alimentare conţine ulei, orez, zahăr, făină, mălai, drojdie uscată, ş.a., în valoare de 70 000 USD şi este destinat femeilor gravide şi mamelor care alăptează copii pînă la 3 luni din raioanele cele mai afectate de secetă, relatează Serviciul de presă al Ministerului Sănătăţii. 

În total vor beneficia de ajutoare umanitare 4 700 de persoane din categoriile respective.Produsele vor fi distribuite prin reţeaua de cabinete de Sănătate Reproductivă din cele 19 raioane. Planul de distribuire a produselor a fost elaborat de Ministerul Sănătăţii, în comun cu UNFPA.

Donaţia UNFPA vine să completeze asistenţa Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Republica Moldova, acordată pentru redresarea pierderilor cauzate de reducerea recoltei şi a crizei din sectorul agrar ca urmare a condiţiilor de secetă din vara curentă.

Fondul ONU pentru Populaţie colaborează cu Guvernul R. Moldova pentru dezvoltarea şi consolidarea capacităţii instituţiilor naţionale de îmbunătăţire a stării sănătăţii reproducerii, pentru abordarea fenomenului de violenţă în familie şi pentru iniţierea unor intervenţii în domeniul populaţiei şi dezvoltării.

 

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus