Trimite e-mail | Printeaza
Economie
12.10.2007

Valoarea totala a ajutorului umanitar acordat de Romania Republicii Moldova pentru diminuarea consecintelor secetei din aceasta vara este de 2 milioane Euro

Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei României la Chişinău, la data de 11 octombrie a.c. a sosit in Republica Moldova prima transa, respectiv 100 tone grau si 200 tone cartofi, din ajutorul de urgenta acordat de Romania Republicii Moldova. Valoarea totala a ajutorului umanitar acordat de Romania Republicii Moldova pentru diminuarea consecintelor secetei din aceasta vara este de 2 milioane Euro si consta in 1500 tone grau, 600 tone faina de grau, 400 tone cartoi si 40 tone lapte praf.

Romania a fost, este si isi doreste sa fie in continuare un partener de nadejde al Republicii Moldova contribuind atat la dezvoltarea relatiilor bilaterale cat si la sprijinirea aspiratiilor europene ale Republicii Moldova de a deveni parte a marii familii europene. In acest sens, dezvoltarea relatiilor economice , sprijinul nemijlocit acordat de Romania firmelor din Republica Moldova de a fi tot mai prezente pe piata Uniunii Europene, asistenta institutionala pentru alinierea la standardele si normele europene apropie tot mai mult Republica Moldova de obiectivul sau, acela de integrare in Uniunea Europeana.

Asistenta umanitara se inscrie in spiritual european al solidaritatii si cooperarii pe care  Romania il promoveaza in cadrul relatiilor speciale de parteneriat cu Republica Moldova.

 

 

 

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus