Trimite e-mail | Printeaza
Politic
05.10.2007

Austria este hotarata sa deschida o ambasada la Chisinau cat mai curand posibil

Andrei Stratan, Viceprim-ministru, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, a avut, ieri, 4 octombrie, o întrevedere cu dl Martin Eichtinger, Ambasador agreat al Republicii Austria cu reşedinţa la Bucureşti. Dl Eichinger i-a prezentat şefului diplomaţiei moldoveneşti copiile scrisorilor de acreditare din partea Preşedintelui austriac, relateaza Serviciul de presa al MAEIE. 

În cadrul întrevederii, a fost exprimată satisfacţia reciprocă faţă de dinamica ascendentă a relaţiilor bilaterale şi s-a pledat pentru intensificarea în continuare a parteneriatului moldo-austriac la toate nivelele. În context, dl Eichinger a reiterat intenţia părţii austriece de a deschide curând Ambasada Republicii Austria la Chişinău, un prim pas în acest sens fiind delegarea recentă la Chişinău a însărcinatului cu afaceri al acestei ambasade.

Şeful diplomaţiei moldoveneşti a adus mulţumiri pentru sprijinul acordat Republicii Moldova de către Austria eforturilor depuse pe calea reformelor europene, suportul acestui stat în deschiderea Centrului Comun de Eliberare a Vizelor la Chişinău în luna aprilie 2007, ajutorul umanitar acordat de Austria Moldovei urmare a secetei din vara anului curent şi programele organizate în domeniul social şi educaţional. Dl Eichinger s-a interesat detaliat despre progresul obţinut de Republica Moldova în implementarea Planului de Acţiuni RM-UE, fiind informat despre eforturile Moldovei de a finaliza sarcinile prevăzute în PA şi doleanţa de a semna ulterior expirării acestuia un document la un nivel politic superior, care ar stipula perspectiva europeană pentru ţara noastră.

De asemenea, a fost exprimată speranţa într-o bună desfăşurare a şedinţei comisiei mixte moldo-austriece de colaborare economică, ce va avea loc în perioada 28–30 ianuarie 2008, diplomatul austriac subliniind în context interesul crescând din partea companiilor austriece pentru Republica Moldova.

 

 

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus