Trimite e-mail | Printeaza
02.10.2007

Secţia Relaţii cu Mass Media a Parlamentului Republicii Moldova

În perioada 2-7 octombrie  la Chişinău se va afla într-o vizită oficială o delegaţie a Grupului parlamentar de prietenie moldo-britanic din cadrul Parlamentului Regatului Init al Marii Britanii şi Irlandei de Nord  condusă de lordul Dubs of Battersea, preşedintele grupului respectiv.

Scopul vizitei parlamentarilor britanici este efectuarea unui schimb de experienţă privind activitatea autorităţilor publice locale din Regatul Unit, prezentarea modelului britanic de descentralizare a puterii la nivel executiv şi legislativ, interacţiunea cu autorităţile centrale.

Pe parcursul vizitei  parlamentarii britanici vor avea o întrevedere cu Marian Lupu, Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, precum şi cu membrii grupului de prietenie moldo-britanic din cadrul Legislativului moldovean. La 5 octombrie Lordul Dubs of Battersea va rosti o alocuţiune în plenul Parlamentului.

Programul delegaţiei britanice include trei mese rotunde cu genericul „Modele de autonomie din cadrul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord”, „Exemple de bună guvernare la nivel local în Marea Britanie” şi „Exemle de autonomie din cadrul Regatului Unit, experienţa Scoţiei, Ţării Galilor şi Irlandei de Nord. Rolul partidelor politice, sfere de autonomie legislativă şi executivă, dialogul cu puterea centrală”. La ele vor participa deputaţi din Parlament, reprezentanţi ai Ministerului Administraţiei Publice Locale, ai Adunării Populare a Găgăuziei, ai organizaţiilor non-guvernamentale.

Membrii delegaţiei vor participa la ceremonia de deschidere a Şcolii de Studii în domeniul conflictologiei.

Parlamentarii britanici vor susţine discursuri despre rolul tinerilor în dezvoltarea locală şi regională în faţa studenţilor de la Universitatea de Stat din Moldova şi de la Universitatea din Tiraspol.

2 octombrie 2007

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus