Trimite e-mail | Printeaza
Economie
24.09.2007

Directorul executiv al Organizaţiei Internaţionale a Zahărului va efectua o vizită în Republica Moldova

În perioada 24-28 septembrie, la invitaţia producătorilor de zahăr din Republica Moldova, directorul executiv al Organizaţiei internaţionale a zahărului (OIZ/ISO), Peter Barron, va efectua o vizită de documentare în RM. Se preconizează că la Chişinău Domnia Sa va avea întrevederi cu Prim-ministrul RM Vasile Tarlev, ministrul economiei şi comerţului Igor Dodon, ministrul agriculturii şi industriei alimentare Anatol Gorodenco. De asemenea, directorul executiv al OIZ/ISO va purta un şir de consultări cu repreyentanţii administraţiilor companiilor-membre ale Uniunii Producătorilor de Zahăr din Moldova.

Totodată, Peter Barron va lua cunoştinţă de specificul activităţii fabricilor de zahăr şi întreprinderilor cultivatoare de sfeclă de zahăr din regiunea de nord a Republicii Moldova. În particular, directorul executiv al OIZ/ISO va vizita fabrica de zahăr din Drochia (Südzucker-Moldova) şi fabrica de zahăr din Glodeni (Marr Sugar-Moldova), unde îi vor fi demonstrate un şir de realizări know-how autohtone de prelucrare a sfeclei şi de valorificare eficientă a energiei în procesul de producere.

ISO a fost fondată în anul 1968, avându-şi sediul la Londra. La ora actuală organizaţia întruneşte 71 de state-membre, cărora le revine circa 82 % din volumul de producţie global, 64  % – din consum, 89  %  –  din export şi 34  %  –  din zahăr. Republica Moldova a aderat la OIZ/ISO pe 9 iunie 1998.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus