Trimite e-mail | Printeaza
Politic
24.09.2007

Peste 12000 unităţi de muniţii urmează a fi distruse anul acesta cu suportul Misiunii OSCE în Moldova

Şeful Misiunii OSCE în Moldova a îndemnat astăzi autorităţile moldovene să îmbunătăţească condiţiile de depozitare a stocurilor de muniţii, afirmînd că OSCE este dispusă să ajute ţara în acest sens.  

„Managementul adecvat şi sigur al depozitelor de muniţii din Moldova reprezintă scopul nostru comun – aceasta ar transforma Moldova într-un loc mai sigur şi ar deveni un exemplu bun pentru regiune”, a declarat Ambasadorul Louis O’Neill.

Potrivit unui comunicat de presă al Misiunii OSCE în Moldova, ambasadorul O’Neill a vorbit în deschiderea atelierului de două zile privitor „Managementul eficient al stocurilor de armament, securitatea şi distrugerea armelor mici şi armamentelor uşoare (AMAU), şi muniţiilor convenţionale”, organizat la Chişinău de către Centrul OSCE pentru Prevenirea Conflictelor (CPC) în cooperare cu Misiunea OSCE în Moldova şi Ministerul Apărării al Republicii Moldova.

Atelierul face parte dintr-un proiect OSCE mai mare privind asistarea Moldovei în efortul de a distruge muniţiile convenţionale învechite şi de a îmbunătăţi managementul stocurilor de armament şi securitatea stocurilor care rămîn. O vizită de evaluare a condiţiilor depozitelor şi stocurilor de armament cu scopul de a dezvolta propuneri concrete de proiect a avut loc în luna mai 2007, la solicitarea Ministerul Apărării al Republicii Moldova. Peste 12000 unităţi de muniţii urmează a fi distruse anul acesta cu suportul Misiunii OSCE în Moldova şi Centrul pentru Prevenirea Conflictelor, în cadrul unui program finanţat de guvernul finlandez.  

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus