Trimite e-mail | Printeaza
Social
17.09.2007

Banca Mondiala este dispusa sa acorde un sprijin financiar de cca 8-10 mln de dolari pentru diminuarea consecintelor secetei severe ce a afectat R.Moldova

Potrivit Serviciului de presă al Guvernului, prim-ministrul Vasile Tarlev a avut o întrevedere cu dna Melanie Marlett, noul director de ţară al Băncii Mondiale pentru Moldova.

În cadrul întrevederii, părţile au fost puse în discuţie aspecte ce vizează colaborarea actuală, precum şi de perspectivă între Guvern şi Banca Mondială.

În mod special, a fost abordată problema consecinţelor în sectorul agricol a secetei acute din anul curent. În acest context, Melanie Marlett a anunţat disponibilitatea Băncii de a acorda un sprijin financiar în valoare de cca 8-10 mln de dolari.

Potrivit reprezentantului Băncii Mondiale, în scopul eliberării acestor finanţe într-un termen restrîns, precum şi întru determinarea modalităţii optime de valorificare, un grup de experţi deja se află în Moldova şi efectuează consultările necesare.

Prim-ministrul a apreciat poziţia constructivă a BM în relaţiile sale cu Guvernul, exprimînd gratitudinea pentru atenţia şi receptivitatea faţă de problemele Moldovei acestui institut financiar internaţional.

Vasile Tarlev a subliniat că instituţiile statale responsabile vor acorda toată susţinerea necesară pentru determinarea unui mecanism eficient şi transparent de valorificare a surselor financiare ce vor fi alocate.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus