Trimite e-mail | Printeaza
Economie
14.08.2007

Sectorul agrar în atenţia investitorilor germani

Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Dl Anatolie Gorodenco, a avut o întrevedere cu un grup de investitori din Germania, în vederea iniţierii unei colaborări fructuoase şi de perspectivă în complexul agroalimentar.Investitorii germani şi-au exprimat intenţia de a iniţia o investiţie pe termen lung în domeniul agrar ce ar include producerea materiei prime, prelucrarea, construirea unei reţele de transporturi, acordarea de servicii, activităţi de logistică şi comerţ. Oamenii de afaceri intenţionează să demareze proiecte similare în regiunea Kaliningrad (Federaţia Rusă) şi Rovno (Ucraina). Proiectul cuprinde, de asemenea, instruirea angajaţilor din domeniul agricol pentru a putea activa atît în ţară, cît şi în străinătate.

Dialogul s-a axat pe prevederile legislaţiei Republicii Moldova vis-a-vis de înlesnirile statului acordate investitorilor străini, condiţiile de arendă a terenurilor agricole, etc.

Părţile şi-au exprimat încrederea într-o colaborare de succes în domeniul agroindustrial în vederea dezvoltării unei agriculturi durabile atît în plan naţional, cît şi internaţiona,; relatează Serviciul de presă al  Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus