Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
06.08.2007

Primăria Chişinăului va achita în timpul apropiat 50 mln. lei către „Termocom”

Primăria municipiului Chişinău va transfera în timpul apropiat „Termocom”-ului o primă tranşă, de 50 mln. lei, din cele 151 milioane 429,5 mii lei, pe care autorităţile publice municipale le datorează faţă de prestatorul de energie termică pentru subvenţionarea tarifului la căldură în sezonul de  încălzire precedent. În acest sens, Dorin Chortoacă le-a solicitat responsabililor din cadrul Direcţiei generale finanţe elaborarea unui proiect de dispoziţie a primarului general, relateayă Direcţia Relaţii Publice a Primăriei mun. Chişinău.

În context, edilul-şef al Chişinăului a menţionat că e dreptul „Termocom”-ului să se adreseze în instanţă, iar administraţia municipală îşi va onora la rândul ei obligaţiunile.

De menţionat că SA “Termocom” a depus la finele săptămânii trecute o cerere de chemare în judecată a Primăriei municipiului Chişinău pentru încasarea datoriei în valoare de 151 milioane 429,5 mii lei. Această sumă trebuia să fie acoperită din bugetul local, adică diferenţa de 307,82 lei dintre tariful aprobat de Consiliul municipal Chişinău de 540, 82 lei şi cel stabilit pentru populaţie de 233 lei. Potrivit administraţiei „Termocom”-ului, întreprinderea nu are posibilitatea să achite datoriile faţă de furnizori pentru resursele energetice consumate şi acest fapt subminează activitatea întreprinderii în pregatirea către sezonul de încălzire 2007-2008.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus