Trimite e-mail | Printeaza
Externe
18.07.2007

Catastrofă aviatică în Brazilia face 200 de victime

Catastrofă aviatică în Brazilia face 200 de victime

Se pare ca până la 200 de persoane au murit în urma celui mai devastator accident aviatic din Brazilia.

Un avion care încerca să aterizeze a ieşit de pe pista aeroportului din Sao Paulo, s-a lovit de un depozit aflat pe un bulevard aglomerat al oraşului şi a explodat.

Guvernatorul statului Sao Paulo, Jose Serra, a afirmat că nici unul dintre cei 176 de oameni aflaţi la bordul avionului nu ar fi putut supravieţui accidentului.

Avionul Airbus aparţinea companiei TAM, cea mai mare companie aeronautică braziliană.

În cele două ore dinaintea accidentului plouase torenţial.

'Situaţia e foarte dificilă'

Douglas Ferrari, un medic din echipele de salvare, afirmă că e posibil ca în clădirea lovită de avion să se fi aflat cel puţin 20 de persoane.

"Mereu sperăm să găsim supravieţuitori. Însă situaţia este foarte dificilă şi pompierii nu au putut intra în avion. Ei încearcă acum să stingă focul din clădire. Din ceea ce am putut vedea", mai spune medicul, "pompierii au scos de acolo cel putin 25 de cadavre".

Preşedintele Luiz Inacio Lula da Silva a declarat trei zile de doliu naţional, iar procurorul general al Braziliei, Rodrigo Pinho, a spus că autorităţile vor face o anchetă cuprinzătoare pentru a determina cauza şi responsabilii pentru acest accident.

Aeroportul Congonhas este unul dintre cele mai aglomerate din Brazilia şi se află la doar câţiva kilometri de centrul capitalei financiare a ţării.

Piloţii consideră că principalele probleme ale aeroportului sunt traficul intens, zgârie-norii din zonă şi faptul că pistele sunt prea scurte pentru avioanele de mare capacitate.

În februarie, un judecător local a interzis avioanelor Fokker 100, Boeing 737-700 si Boeing 737-800 să mai folosească acest aeroport, însă decizia a fost atacată şi anulată de Curtea de Apel.

Sursa: BBC

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus