Trimite e-mail | Printeaza
Politic
12.07.2007

UE cere României să nu mai acorde atât de uşor cetăţenie moldovenilor

Reprezentantul Uniunii Euro¬pene în Moldova, Kalman Mizsei, a cerut României să nu mai acorde atât de uşor cetăţenie moldovenilor.

Oficialul european a declarat, într-un interviu pentru agenţia NewsIn, că Bruxelles-ul a făcut deja un demers oficial pe lângă autorităţile de la Bucureşti, solicitând  reformarea legii cetăţeniei pentru a o face mai restrictivă, deoarece solicitarea cetăţeniei române de către moldoveni este un motiv de preocupare şi pentru Chişinău, dar şi pentru UE.

„Chişinăul nu ar vrea să vadă că cetăţenii moldoveni cer în masă cetăţenia română pentru a ajunge în UE. Pe de altă parte, Bruxelles-ul se aşteaptă ca România să îşi reformeze Legea cetăţeniei într-un fel în care să restrângă bazele de acordare a cetăţeniei. La Comisie există o puternică preocupare privind posibilitatea de extindere a cetăţeniei la o mare proporţie de cetăţeni din afara Uniunii Europene”, a mai spus Mizsei.Agenţia DPA, care preia informaţia, remarcă faptul că Miszei este cel mai înalt oficial european care aduce o critică directă şi publică politicii româneşti privind imigraţia.

Agenţia citată mai aminteşte că 1,2 milioane de moldoveni lucrează în Europa şi apreciază că guvernele de la Bucureşti s-au comportat ca un „frate mai mare” faţă de Moldova, acordându-i asistenţă economică, inclusiv energie electrică la preţuri subvenţionate.

Sursa: Gandul

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus