Trimite e-mail | Printeaza
Politic
03.06.2007

Scrutinul de la Chişinău poate fi considerat valid cu o prezenţă la vot de 29% până la 19.00

Scrutinul de la Chişinău poate fi considerat valid cu o prezenţă la vot de 29% până la 19.00

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, până la ora 19.13, în total, în Moldova au votat 1 062 181 persoane, sau 44% din numărul de alegători înscrişi în listele electorale.

Cea mai înaltă rată de prezenţă la urne s-a înregistrat în raionul Floreşti, de 60,96%. La polul opus, cu 29,03% se situează municipiul Chişinău.

În Cahul 48,3%, iar în UTA Găgăuzia 46,36% din alegători şi-au exprimat deja opţiunea politică. Pentru Bălţi, ultimele date primite arată o prezenţă la urne de 30,43 %.

CEC notează că votarea decurge fără încălcări grave. Situaţia din satul Corjova, r-nul Dubăsari unde organele de forţă neconstituţionale ale regimului separatist din stînga Nistrului au ocupat secţia de votare nr.15/5 şi împiedică desfăşurarea votării, nu s-a schimbat. Comisia Electorală Centrală a expediat în adresa consiliului raional de circumscripţie electorală Dubăsari şi în adresa biroului secţiei de votare respective o adresare care include mulţumiri pentru spiritul civic manifestat precum şi pentru rezistenţa în faţa presiunilor exercitate de forţele paramilitare ale regimului separatist de la Tiraspol. Totodată a fost remisă solicitarea de a respecta programul iniţial stabilit în ceea ce priveşte închiderea secţiei de votare la ora 21.00 şi totalizarea alegerilor.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus