Trimite e-mail | Printeaza
01.06.2007

Comisia Electorală Centrală

Comisia Electorală Centrală în cadrul şedinţei de vineri, 1 iunie 2007, a acreditat în calitate de observatori naţionali la alegerile locale generale din 3 iunie, 291 de observatori din partea Ligii pentru Apărarea Drepturilor Omului din Moldova. În total, CEC a acreditat în organele electorale 1872 de persoane în calitate de observatori naţionali şi 240 de observatori internaţionali în vederea monitorizării alegerilor.

Totodată, membrii CEC au luat act de rapoartele financiare de totalizare ale concurenţilor electorali în campania electorală la alegerile locale generale din acest an. Astfel, în actuala campanie pînă la data de 1 iunie, ora 14.00, concurenţii electorali au acumulat venituri în sumă de 13 422 113 lei şi au cheltuit 13 742 509 lei. Două partide politice – Partidul Popular Creştin Democrat şi Partidul European – au înregistrat un sold negativ. Alte trei formaţiuni înregistrate în calitate de concurenţi electorali – Partidul Agrar din Moldova, Mişcarea Profesioniştilor „Speranţa-Надежда” şi Partidul Socialist din Moldova – nu au declarat resursele financiare utilizate. 

Vineri, CEC a examinat şi un şir de contestaţii.  Alăturat vă informăm că pe parcursul zilei de duminică, 3 iunie, CEC va remite, din 3 în 3 ore, comunicate de presă despre prezenţa la urne a alegătorilor şi despre mersul procesului de votare. De asemenea, vă invităm, duminică la ora 22.00, la conferinţa de presă care va avea loc în sala de şedinţe a Comisiei Electorale Centrale.

1 iunie 2007    

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus