Trimite e-mail | Printeaza
Politic
30.05.2007

Voronin şi Lupu participă la şedinţa festivă a AP CSI la Sankt Petersburg

Voronin şi Lupu participă la şedinţa festivă a AP CSI la Sankt Petersburg

Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, va participa la lucrările celei de-a XXVIII-a şedinte plenare a Adunării Interparlamentare a CSI, consacrate aniversării a 15-a de la fondarea acestei organizaţii. Şedinţa plenară jubiliară a AI a CSI se va desfăşura la 31 mai curent, la Sankt Petersburg.

Potrivit publicaţiei „Moldova Suverană ”, şeful statului a fost invitat să participe la reuniune, în semn de înaltă apreciere a contribuţiei aduse de Vladimir Voronin la dezvoltarea Adunării Interparlamentare a Comunităţii Statelor Independente, în perioada 1998-2000, în calitate de şef al delegaţiei parlamentare a Republicii Moldova la acest for.

Preşedintele va rosti un discurs în cadrul şedinţei plenare festive. De asemenea, Vladimir Voronin se va întâlni cu liderii diasporei moldoveneşti din Sankt Petersburg şi va fi prezent la serata de creaţie a compozitorului Eugen Doga.

La lucrările şedinţei plenare a Adunarii Parlamentare a CSI va participa, de asemenea, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu.

La eveniment vor fi prezenţi preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Rene van der Linden, alte înalte oficialităţi europene şi din statele membre ale CSI.

În seara zilei de 31 mai şeful statului va reveni la Chişinău, mai notează sursa citată.Mai multe informaţii despre acest evenment citiţi aici

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus