Trimite e-mail | Printeaza
17.05.2007

Serviciul de presa al Guvernului Republicii Moldova

Prim-ministrul Vasile Tarlev a prezidat şedinţa Comisiei Naţionale pentru Integrare Europeană, în cadrul căreia a fost prezentată o evaluare a activităţilor de implementare a Planului de Acţiuni Moldova – Uniunea Europeană şi trasate principalele direcţii de activitate pentru perioada următoare.

Audiind rapoartele prezentate de persoanele responsabile din cadrul ministerelor şi altor autorităţi administrative centrale, Prim-ministrul a solicitat factorilor de decizie din cadrul Guvernului adoptarea unor poziţii ferme şi foarte responsabile, de natură să asigure o avansare considerabilă în îndeplinirea integrală şi eficientă a tuturor compartimentelor Planului de Acţiuni. Ţinînd cont de complexitatea mecanismului de integrare, toate structurile statale, întreaga societate trebuie să-şi vadă foarte clar misiunea în procesul de avansare a Moldovei spre standardele Uniunii Europene, a evidenţiat Premierul. Astfel, a fost menţionată necesitatea executării integrale şi eficiente de toate autorităţile administrative centrale a Caietelor de sarcini vizînd acţiunile care urmează a fi întreprinse în sensul implementării standardelor comunitare, cu evaluarea sistematică a rezultatelor în cadrul Comisiei Naţionale. Premierul a mai formulat unele propuneri menite să optimizeze procesul de coordonare şi monitorizare a implementării Planului de Acţiuni.  Vasile Tarlev s-a referit, în mod special, la importanţa îndeplinirii prioritare a acelor compartimente din cadrul Planului de Acţiuni, care vizează respectarea drepturilor omului şi a principiilor statului de drept şi reformarea sistemului judiciar.

De asemenea, şeful Executivului a reiterat importanţa cooperării eficiente a autorităţilor administraţiei publice cu societatea civilă în procesul realizării reformelor prevăzute în Planul de Acţiuni Moldova – UE.

2007-05-17

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus