Trimite e-mail | Printeaza
14.05.2007

Serviciul de Presă şi Imagine al Parlamentului Republicii Moldova

În perioada 13-15 mai curent Grigore PETRENCO, Preşedintele Comisiei pentru Politică Externă şi Integrare Europeană, participă la Conferinţa a 37-a a organelor specializate în afacerile comunitare (COSAC). Este pentru prima oară când Republica Moldova a fost invitată să participe în calitate de oaspete special la activităţile COSAC. 

În cadrul Conferinţei vor fi discutate subiecte ce ţin de politica europeană într-un şir de domenii, inclusiv dimensiunea estică a Politicii Europene de Vecinătate. Angela MERKEL, Cancelarul Republicii Federale Germania, va adresa un discurs privind viitorul Europei.

COSAC poate examina orice propunere sau iniţiativă de act legislativ referitoare la înfiinţarea unui spaţiu de libertate, securitate şi justiţie şi care ar putea avea o incidenţă directă asupra drepturilor şi libertăţilor indivizilor.

Este de menţionat că la activităţile COSAC participă de regulă doar preşedinţii Comitetelor pentru Afaceri Europene ale Parlamentelor statelor membre ale Uniunii Europene, în calitate de membri cu drepturi depline şi ale statelor candidate, în calitate de observatori.

14 mai 2007 

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus